Gadafijev sin zbežal v Niger

Foto: EPA
Foto: EPA
Sadi Gadafi, eden od sinov odstavljenega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes prispel v Niger.
Oglej si celoten članek

Tamkajšnji vladni tiskovni predstavnik Maru Amadu je sporočil, da je patrulja oboroženih sil Nigra prestregla konvoj, v katerem je našla Gadafijevega sina. Gre za Sadija Gadafija, nekdanjega nogometaša. "V tem trenutku je konvoj na poti v Agadez. V Niamey bi lahko prispel do jutri," ješe povedal Amadu.

Za Moamerjem Gadafijem, ki se v javnosti ni pokazal že več mesecev, se je po zavzetju Tripolija 21. avgusta izgubila vsaka sled. Premier Gvineje Bisao Carlos Gomes Junior je medtem v soboto dejal, da bi bili pripravljeni Gadafija sprejeli z odprtimi rokami, če bi zaprosil za azil.

Gvineja Bisao je sicer ena od peščice držav, kjer bi Gadafi lahko iskal zatočišče. Med drugim se govori še o Nigru, Burkini Faso in Venezueli. Gadafi se je sicer nazadnje oglasil v četrtek, ko je zatrdil, da je še vedno v Libiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.