Svet
10 ogledov

Gadafijev sin zbežal v Niger

Al Sadi Gadafi. EPA
Sadi Gadafi, eden od sinov odstavljenega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes prispel v Niger.

Tamkajšnji vladni tiskovni predstavnik Maru Amadu je sporočil, da je patrulja oboroženih sil Nigra prestregla konvoj, v katerem je našla Gadafijevega sina. Gre za Sadija Gadafija, nekdanjega nogometaša. "V tem trenutku je konvoj na poti v Agadez. V Niamey bi lahko prispel do jutri," ješe povedal Amadu.

Za Moamerjem Gadafijem, ki se v javnosti ni pokazal že več mesecev, se je po zavzetju Tripolija 21. avgusta izgubila vsaka sled. Premier Gvineje Bisao Carlos Gomes Junior je medtem v soboto dejal, da bi bili pripravljeni Gadafija sprejeli z odprtimi rokami, če bi zaprosil za azil.

Gvineja Bisao je sicer ena od peščice držav, kjer bi Gadafi lahko iskal zatočišče. Med drugim se govori še o Nigru, Burkini Faso in Venezueli. Gadafi se je sicer nazadnje oglasil v četrtek, ko je zatrdil, da je še vedno v Libiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.