Gasilca umrla med intervencijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Neurja so terjala najmanj dvanajst življenj.
Oglej si celoten članek

Zahodna Evropa se že od včeraj sooča s hudimi neurji, ki so terjala tudi smrtne žrtve. Osem ljudi je umrlo v Nemčiji, kjer sta življenje izgubila tudi dva gasilca med intervencijo. Umrla sta še dva voznika tovornjaka, še en voznik je umrl, ko je izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovornjak. V zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je 59-letnega moškega pod seboj pokopalo drevo. V zvezni deželi Saška-Anhalt je 65-letnik umrl, ko je padel s strehe, na 34-letnika pa je padlo drevo, poroča dpa.

Foto: Epa Neurje Friderik

Najmočnejši sunki vetra so dosegli 203 kilometre na uro, in sicer v gorovju Harz. Meteorologi so ocenili, da je bil to najhujši vihar, ki je prizadel Nemčijo po letu 2007.

Rušilno Ljudje dobesedno "letijo"

Foto: Epa Neurje Friderik

Na Nizozemskem so v četrtek zaradi neurja razglasili rdeči alarm za večji del države. Na jugu države so sunki vetra dosegli do 140 kilometrov na uro. Vremenska ujma je zahtevala dve smrtni žrtvi. V mestu Olst na vzhodu Nizozemske je moškega pod seboj pokopala veja, ki je padla z drevesa, drugi je umrl, ko se je na njegov avtomobil v bližini nemške meje podrlo drevo, je sporočila policija.

V Belgiji je izgubila življenje voznica avtomobila, na katerega je med vožnjo skozi gozd 30 kilometrov jugovzhodno od Bruslja padlo drevo. V Antwerpnu so leteči predmeti poškodovali štiri ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Epa Neurje Friderik

Neurje je zajelo tudi več delov Italije, kjer je povzročilo gmotno škodo in zahtevalo smrtno žrtev. V mestu Crotone na jugu Italije je umrl moški, ki je z bratom splezal na streho hiše, da bi preveril škodo zaradi neurja. Močan sunek vetra ga je odpihnil s strehe.

Vreme Kakšne so možnosti, da bo vikend zasnežen?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.