Svet
1963 ogledov

Gasilca umrla med intervencijo

Neurje Friderik Epa
Neurja so terjala najmanj dvanajst življenj.

Zahodna Evropa se že od včeraj sooča s hudimi neurji, ki so terjala tudi smrtne žrtve. Osem ljudi je umrlo v Nemčiji, kjer sta življenje izgubila tudi dva gasilca med intervencijo. Umrla sta še dva voznika tovornjaka, še en voznik je umrl, ko je izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovornjak. V zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je 59-letnega moškega pod seboj pokopalo drevo. V zvezni deželi Saška-Anhalt je 65-letnik umrl, ko je padel s strehe, na 34-letnika pa je padlo drevo, poroča dpa.

Neurje Friderik | Avtor: Epa Epa

Najmočnejši sunki vetra so dosegli 203 kilometre na uro, in sicer v gorovju Harz. Meteorologi so ocenili, da je bil to najhujši vihar, ki je prizadel Nemčijo po letu 2007.

Nizozemska Rušilno Svet Ljudje dobesedno "letijo"

Neurje Friderik | Avtor: Epa Epa

Na Nizozemskem so v četrtek zaradi neurja razglasili rdeči alarm za večji del države. Na jugu države so sunki vetra dosegli do 140 kilometrov na uro. Vremenska ujma je zahtevala dve smrtni žrtvi. V mestu Olst na vzhodu Nizozemske je moškega pod seboj pokopala veja, ki je padla z drevesa, drugi je umrl, ko se je na njegov avtomobil v bližini nemške meje podrlo drevo, je sporočila policija.

V Belgiji je izgubila življenje voznica avtomobila, na katerega je med vožnjo skozi gozd 30 kilometrov jugovzhodno od Bruslja padlo drevo. V Antwerpnu so leteči predmeti poškodovali štiri ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neurje Friderik | Avtor: Epa Epa

Neurje je zajelo tudi več delov Italije, kjer je povzročilo gmotno škodo in zahtevalo smrtno žrtev. V mestu Crotone na jugu Italije je umrl moški, ki je z bratom splezal na streho hiše, da bi preveril škodo zaradi neurja. Močan sunek vetra ga je odpihnil s strehe.

Sneg Vreme Slovenija Kakšne so možnosti, da bo vikend zasnežen?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.