Gasilcem, ki niso gasili, grozijo

Foto: Žurnal24 Cranick se je sprijaznil z usodo. Z denarjem, ki ga bo dobil od zavarovalnice, s
Gasilci, ki niso pogasili goreče hiše Gena Cranicka, so prejeli več groženj. Dogodku bi se lahko izognili, če bi poskrbeli za drugačno financiranje gasilcev.
Oglej si celoten članek

Odločitev gasilcev, da bodo le nemo gledali, kako gori Cranickova hiša, je sprožila veliko razburjenje javnosti. Gasilci so prejeli več grozilnih sporočil, na njihov račun so bile izrečene številne kritike. Dogodek so obsodili tudi pri mednarodni zvezi gasilcev.

Poveljnik prostovoljnih gasilcev Bob Reavis iz Hornbeaka sicer priznava, da pobiranje letne pristojbine ni najboljša rešitev, a za zdaj je to podorčje urejeno tako. "Krivda je na strani družine Cranick, ker niso plačali pristojbine. Tak primer bi se lahko zgodil kjerkoli v okrožju," je pojasnil Reavis. "Noben gasilec noče stati in gledati, kako gori sosedov dom," še dodaja in poziva lokalne prebivalce, naj pomagajo pri iskanju rešitve problema.

"Gasilcev ne obtožujem"
"Ne morem jih obtoževati, ker so upoštevali šefova navodila,"
je dejala Paulette Cranick. "Gasilci so me poklicali in se mi opravičili." Z možem zdaj živita v avtodomu, njun vnuk pa se je preselil k materi. Družini so že ponudili pomoč, a so jo zavrnili. "Zavarovani smo in srečni, da smo živi," pojasnjuje Cranickova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.