Svet
16 ogledov

Gasilcem, ki niso gasili, grozijo

Cranick se je sprijaznil z usodo. Z denarjem, ki ga bo dobil od zavarovalnice, s Žurnal24 main
Gasilci, ki niso pogasili goreče hiše Gena Cranicka, so prejeli več groženj. Dogodku bi se lahko izognili, če bi poskrbeli za drugačno financiranje gasilcev.

Odločitev gasilcev, da bodo le nemo gledali, kako gori Cranickova hiša, je sprožila veliko razburjenje javnosti. Gasilci so prejeli več grozilnih sporočil, na njihov račun so bile izrečene številne kritike. Dogodek so obsodili tudi pri mednarodni zvezi gasilcev.

Poveljnik prostovoljnih gasilcev Bob Reavis iz Hornbeaka sicer priznava, da pobiranje letne pristojbine ni najboljša rešitev, a za zdaj je to podorčje urejeno tako. "Krivda je na strani družine Cranick, ker niso plačali pristojbine. Tak primer bi se lahko zgodil kjerkoli v okrožju," je pojasnil Reavis. "Noben gasilec noče stati in gledati, kako gori sosedov dom," še dodaja in poziva lokalne prebivalce, naj pomagajo pri iskanju rešitve problema.

"Gasilcev ne obtožujem"
"Ne morem jih obtoževati, ker so upoštevali šefova navodila,"
je dejala Paulette Cranick. "Gasilci so me poklicali in se mi opravičili." Z možem zdaj živita v avtodomu, njun vnuk pa se je preselil k materi. Družini so že ponudili pomoč, a so jo zavrnili. "Zavarovani smo in srečni, da smo živi," pojasnjuje Cranickova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.