Gasilci fotografirali ženska trupla in delili slike na spletu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanska policija preiskuje navedbe, da so gasilci fotografirali ženske, ki so umrle v prometnih nesrečah, in njihove fotografije delili v aplikaciji WhatsApp.
Oglej si celoten članek

Hude obtožbe bremenijo gasilce iz Dorseta in Wiltshirea. Gasilci naj bi na krajih prometnih nesreč fotografirali preminule ženske, nato pa fotografije delili v skupini, ki so jo oblikovali v aplikaciji WhatsApp.

Gasilka je za ITV News povedala, da je slišala komentarje glede spodnjega perila, ki so ga nosile ženske, udeležene v nesrečah. Ne razume, kako lahko ljudje v takih okoliščinah pomislijo na to, da bi fotografirali pokojne, da bi se nato iz njih norčevali, navaja BBC.

Več gasilk je za ITV News spregovorilo tudi o stalnem spolnem nadlegovanju v gasilskih enotah. Ena je navedla primer, ko je gasilec zahteval spolne usluge na prizorišču požara.

Gasilska zveza je "pretresena in zgrožena" zaradi obtožb. Kot je povedal načelnik Ben Ansell, bodo izvedli neodvisno preiskavo, v okviru katere bodo zaposlene lahko spregovorile z neodvisnimi organizacijami. Obenem je prosil vse, ki so bili žrtve tovrstnega nasilja, da spregovorijo.

Policija v Dorsetu je po posvetu s policijo iz Wiltshirea prevzela preiskavo. Policisti so že zaprosili ITV News za podatke, ki bi jim lahko pomagali pri preiskavi, a za zdaj še niso dobili odgovora z njihove strani. Zagotovili so, da bodo opravili temeljito preiskavo.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.