Svet
4854 ogledov

Gasilci fotografirali ženska trupla in delili slike na spletu

gasilci gasijo požar Profimedia
Britanska policija preiskuje navedbe, da so gasilci fotografirali ženske, ki so umrle v prometnih nesrečah, in njihove fotografije delili v aplikaciji WhatsApp.

Hude obtožbe bremenijo gasilce iz Dorseta in Wiltshirea. Gasilci naj bi na krajih prometnih nesreč fotografirali preminule ženske, nato pa fotografije delili v skupini, ki so jo oblikovali v aplikaciji WhatsApp.

Gasilka je za ITV News povedala, da je slišala komentarje glede spodnjega perila, ki so ga nosile ženske, udeležene v nesrečah. Ne razume, kako lahko ljudje v takih okoliščinah pomislijo na to, da bi fotografirali pokojne, da bi se nato iz njih norčevali, navaja BBC.

Več gasilk je za ITV News spregovorilo tudi o stalnem spolnem nadlegovanju v gasilskih enotah. Ena je navedla primer, ko je gasilec zahteval spolne usluge na prizorišču požara.

Gasilska zveza je "pretresena in zgrožena" zaradi obtožb. Kot je povedal načelnik Ben Ansell, bodo izvedli neodvisno preiskavo, v okviru katere bodo zaposlene lahko spregovorile z neodvisnimi organizacijami. Obenem je prosil vse, ki so bili žrtve tovrstnega nasilja, da spregovorijo.

Policija v Dorsetu je po posvetu s policijo iz Wiltshirea prevzela preiskavo. Policisti so že zaprosili ITV News za podatke, ki bi jim lahko pomagali pri preiskavi, a za zdaj še niso dobili odgovora z njihove strani. Zagotovili so, da bodo opravili temeljito preiskavo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.