Gaza spet v vrtincu nasilja

Foto: Žurnal24 V tem avtomobilu je umrl novinar Reutersa, potem ko je vanj usmeril ogenj izrael
V Gazi je izbruhnilo silovito nasilje, ki je zahtevalo več kot 20 žrtev na obeh straneh. Skupil jo je tudi novinar ekipe Reutersa, ki je bil ubit v napadu izraelskega helikopterja.
Oglej si celoten članek

V silovitih spopadih na območju Gaze je bilo danes ubitih 17 Palestincev, med njimi snemalec tiskovne agencije Reuters, in trije izraelski vojaki. 23-letni snemalec je bil hudo ranjen v napadu izraelskega helikopterja, zaradi ran pa je pozneje umrl v bolnišnici, še poročajo mediji.

Abas je obsodil napade
Palestinski predsednik Mahmud Abas, ki je danes začel tridnevni obisk v Rusiji, je ostro obsodil izraelski napad, vse strani pa je pozval, naj spoštujejo premirje. "Predsednik Abas je ostro obsodil izraelsko stopnjevanje nasilja na območju Gaze," je sporočil tiskovni predstavnik Nabil Abu Rudejna, ki spremlja Abasa v Moskvi.

Rutinska operacija se je sprevrgla v nočno moro
Spopadi so izbruhnili po nočnem vdoru izraelskih vojakov na območje Gaze. Po izraelskih navedbah je šlo za rutinsko operacijo proti skrajnežem, ki na Izrael izstreljujejo rakete. Izraelski vojaki so se s pripadniki Hamasa spopadli na več krajih, pri tem pa so jim pomagala tudi letala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.