Svet
22 ogledov

Gaza spet v vrtincu nasilja

V tem avtomobilu je umrl novinar Reutersa, potem ko je vanj usmeril ogenj izrael Žurnal24 main
V Gazi je izbruhnilo silovito nasilje, ki je zahtevalo več kot 20 žrtev na obeh straneh. Skupil jo je tudi novinar ekipe Reutersa, ki je bil ubit v napadu izraelskega helikopterja.

V silovitih spopadih na območju Gaze je bilo danes ubitih 17 Palestincev, med njimi snemalec tiskovne agencije Reuters, in trije izraelski vojaki. 23-letni snemalec je bil hudo ranjen v napadu izraelskega helikopterja, zaradi ran pa je pozneje umrl v bolnišnici, še poročajo mediji.

Abas je obsodil napade
Palestinski predsednik Mahmud Abas, ki je danes začel tridnevni obisk v Rusiji, je ostro obsodil izraelski napad, vse strani pa je pozval, naj spoštujejo premirje. "Predsednik Abas je ostro obsodil izraelsko stopnjevanje nasilja na območju Gaze," je sporočil tiskovni predstavnik Nabil Abu Rudejna, ki spremlja Abasa v Moskvi.

Rutinska operacija se je sprevrgla v nočno moro
Spopadi so izbruhnili po nočnem vdoru izraelskih vojakov na območje Gaze. Po izraelskih navedbah je šlo za rutinsko operacijo proti skrajnežem, ki na Izrael izstreljujejo rakete. Izraelski vojaki so se s pripadniki Hamasa spopadli na več krajih, pri tem pa so jim pomagala tudi letala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.