Gbagbojevi privrženci spet močnejši

Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI Foto: Žurnal24 SLONOKOŠČENA OBALA, NASILJE, GBAGO, VOJAKI
Silam, ki so zveste nekdanjemu predsedniku Laurentu Gbagboju, je po navedbah ZN uspelo, da so ponovno osvojile nekatere predele Abidjana.
Oglej si celoten članek

Generalni podsekretar ZN za mirovne operacije Alain Le Roy je v petek zvečer v New Yorku dejal, da so sile, zveste Gbagboju, le nekaj kilometrov oddaljene od hotela Golf, kjer je sedež misije ZN v tej državi.

Še pred nekaj dnevi se je zdelo, da je le vprašanje nekaj ur, kdaj se bo Gbagbo predal in oblast predal izvoljenemu, mednarodno priznanemu predsedniku Alassaneju Ouattari.

FOTOGRAFIJE IZ SLONOKOŠČENE OBALE SI OGLEJTE V GALERIJI.

Le Roy je ob tem potrdil, da so Gbagbojevi zaupniki prišli do predstavnikov ZN, da bi se pogajali o mirni predaji oblasti, a se zdaj zdi, da je to bila le pretveza, da so lahko v vmesnem času prerazporedili svoje sile.

Gbagboja naj bi podpirala angolska vojska
Le Roy je tudi potrdil, da Gbagbojeve enote v spopadih uporabljajo težko orožje. Mednarodne sile ZN so v začetku tedna civiliste poskušale pred temi napadi zaščititi s helikopterji. Po poročanju francoskega radia Europe 1 naj bi Gbagboja podpirale elitne enote angolske vojske.

Iz Bruslja pa so sporočili, da je EU deloma odpravila sankcije proti Slonokoščeni obali, s čimer naj bi okrepili "legitimno" vlado Ouattare. S seznama podjetij, ki jim je EU zamrznila premoženje, so tako črtali pristanišči Abidjan in San Pedro, naftno rafinerijo ter oblasti, ki so pristojne za izvoz kakava. Sankcije proti Gbagboju in njegovim zaupnikom ostajajo v veljavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.