"Geje lahko ozdravimo"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novoimenovani španski kardinal Fernando Sebastian Aguilar je razburil javnost s svojimi izjavami o homoseksualnosti.
Oglej si celoten članek

Kardinal Fernando Sebastian Aguilar je eden od 19 novoimenovanih kardinalov. 84-letni nadškof iz Pamplone je razburil Špance s svojimi izjavami o istospolno usmerjenih. Kardinal vztraja, da je homoseksualnost moč ozdraviti in jo je primerjal z drugimi "telesnimi pomanjkljivostmi", kot je visok krvni tlak.

"Homoseksualnost je pomanjkljivost, ki se odraža v spolnosti, ker ima ta strukturo in namen, to je razmnoževanje. Homoseksualnost, ki ne more doseči tega namena, je napaka," je dejal v intervjuju za časnik Diario Sur iz Malage.

Homoseksualnost je primerjal s svojim visokim pritiskom. "Naša telesa imajo mnoge pomanjkljivosti. Jaz imam visok krvni tlak - pomanjkljivost, ki jo moram popraviti, kolikor je mogoče. Ko rečemo, da je homoseksualnost pomanjkljivost, s tem nikogar ne užalimo. Tako pomagamo, saj je v veliko primerih s pravo terapijo mogoče homoseksualnost premagati in postati normalen."

Njegove izjave so razburile mnoge, ki so prepričani, da njegove besede ne odražajo sprememb, ki jih je s svojim pogledom na omenjeno tematiko nakazal papež Frančišek. Julija je namreč dejal, da ne more soditi istospolno usmerjenih ter da je treba poskrbeti za njihovo vključenost v družbo. 

Aguilar meni, da so papeža narobe razumeli. "Papež je zelo spoštljiv in ceni vse ljudi, a to ne pomeni izdajo ali spremembo cerkvenih naukov," je dejal. "Eno je sočustvovati z istospolno usmerjeno osebo, drugo pa moralno upravičiti istospolno prakso," pravi in dodaja, da je papež zgolj ponudil roko tistim, ki so zašli s poti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.