Goli kolesarji za zdravo življenje in proti onesnaževanju

Foto: EPA Goli kolesarji proti agresivnim voznikom Foto: EPA Goli kolesarji proti agresivnim voznikom Foto: EPA Goli kolesarji proti agresivnim voznikom Foto: Reuters Goli kolesarji proti agresivnim voznikom Foto: Reuters Goli kolesarji proti agresivnim voznikom
Več tisoč kolesarjev je v soboto v Mehiki na svoja kolesa sedlo brez oblačil, da bi tako protestirali proti agresivnim voznikom avtomobilov in emisijam ogljikovega dioksida. Akciji so se pridružili tudi kolesarji drugod po dvetu.
Oglej si celoten članek

Približno 3000 demonstrantov, nekateri so bili goli od glave do pet, nekateri oblečeni le v spodnje perilo ali kopalke, je prezrlo žvižge in nerodne nasmehe lokalnih prebivalcev in prekolesarilo 20 kilometrov do Guadalajare, največjega mesta v Jaliscu.

V središču prestolnice Ciudad de Mexico pa je skoraj 2000 kolesarjev, golih ali pomanjkljivo oblečenih, prav tako protestiralo z nalepkami ali napisanimi sporočili na telesih, npr. "več koles, manj onesnaženja" in "mesto je za vse, spustite kolesa mimo". Z golo vožnjo so želeli kolesarji opozoriti na krhkost kolesarjev in tveganja, s katerimi se soočajo na prometnih ulicah.

Vožnja proti konzervativnosti

A za protestnike v Guadalajari je bila vožnja tudi priložnost, da razburkajo vzdušje v konservativni provinci. "Je zelo konservativno mesto in mislim, da je gola vožnja prekoračila meje katoliških naukov o moralnosti. Zato je pomembno, da pokažemo, da smo svobodni," je dejala udeleženka vožnje Lucia Escalante.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.