Svet
26 ogledov

Goli kolesarji za zdravo življenje in proti onesnaževanju

Goli kolesarji proti agresivnim voznikom
1/5
EPA
Več tisoč kolesarjev je v soboto v Mehiki na svoja kolesa sedlo brez oblačil, da bi tako protestirali proti agresivnim voznikom avtomobilov in emisijam ogljikovega dioksida. Akciji so se pridružili tudi kolesarji drugod po dvetu.

Približno 3000 demonstrantov, nekateri so bili goli od glave do pet, nekateri oblečeni le v spodnje perilo ali kopalke, je prezrlo žvižge in nerodne nasmehe lokalnih prebivalcev in prekolesarilo 20 kilometrov do Guadalajare, največjega mesta v Jaliscu.

V središču prestolnice Ciudad de Mexico pa je skoraj 2000 kolesarjev, golih ali pomanjkljivo oblečenih, prav tako protestiralo z nalepkami ali napisanimi sporočili na telesih, npr. "več koles, manj onesnaženja" in "mesto je za vse, spustite kolesa mimo". Z golo vožnjo so želeli kolesarji opozoriti na krhkost kolesarjev in tveganja, s katerimi se soočajo na prometnih ulicah.

Vožnja proti konzervativnosti

A za protestnike v Guadalajari je bila vožnja tudi priložnost, da razburkajo vzdušje v konservativni provinci. "Je zelo konservativno mesto in mislim, da je gola vožnja prekoračila meje katoliških naukov o moralnosti. Zato je pomembno, da pokažemo, da smo svobodni," je dejala udeleženka vožnje Lucia Escalante.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.