Trdosrčni Gordon Ramsey odpustil 500 ljudi, nato promoviral svojo oddajo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Znani britanski kuhar in zvezdnik resničnostnih šovov se je znašel pod plazom hudih kritik.
Oglej si celoten članek

Gostinstvo je zaradi epidemije COVID-19 hudo prizadeto in številni po vsej Evropi so že izgubili službe. V nekaterih primerih podjetja enostavno ne morejo preživeti brez drastičnih ukrepov, številni obrati pa so že dokončno zaprli vrata.

Če nekateri nimajo izbire, jo drugi vendarle imajo. Med njimi je gotovo bogati Gordon Ramsey, tudi slovenskemu občinstvu znani kuhar iz različnih resničnostnih šovov.

Škot, ki je zaslovel s tem, da neškodljivo kuhanje večerje jemlje z nerazumljivo resnostjo vojaškega častnika sredi krvave bitke, je kot televizijski zvezdnik sila obogatel in odprl veliko luksuznih restavracij.

Koronavirus "Izolacija ne bo dovolj"

V luči trenutne epidemije se Ramsey ni odločil za zaščito zaposlenih v njegovih podjetjih, ampak jih je kratko malo odpustil brez vsakršnih zagotovil. Zaprl je 12 londonskih restavracij in brez dohodka pustil okrog 500 ljudi.

Foto: Profimedia Gordon Ramsey

Sprva je sicer objavil, da bodo lokali zaprti le začasno in da upa, da bodo kmalu spet vsi na delu. A nekaj dni kasneje so zaposleni v omenjenih restavracijah izvedeli, da so bile njihove pogodbe enostavno prekinjene, brez upanja na nadaljnje delo v bližnji ali daljni prihodnosti.

"Težko je gledati, kako te podjetje, za katerega si trdo delal, odvrže, kot da si kos dreka," je na družbenem omrežju zapisala ena od vodij kuhinje v Ramseyevih obratih - Anac Torpuc. "Upam, da dobro spiš v času, ko je zaradi tebe brez dela ostalo toliko ljudi," je še zapisala.

53-letnega Ramseya se očitno vse skupaj ni dotaknilo. Le nekaj urah potem, ko je otoška javnost izvedela za njegovo potezo, je na svojih družbenih omrežjih promoviral svojo YouTube serijo Scrambled.

Slavni kuhar je na različnih platformah hitro postal tarča razjarjenih uporabnikov interneta, ki so mu očitali skopuštvo in popolno neobčutljivost za potrebe soljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 14:07 28. Marec 2020.

    Ljudje z veliko denarja, ampak brez morale.

  • 08:04 28. Marec 2020.

    Takih kot je on se nič ne dotakne,razen kazen božja

  • 17:43 27. Marec 2020.

    Tega zmazka sploh ne spremljam.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.