V slaščičarni poslej drugače

Foto: Profimedia
V zadnjih devetnajstih letih še niso imeli takega primera.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem se soočajo s pomanjkanjem kadrov za delo v gostinstvu. Lastnik slaščičarne v Puli že dlje časa išče natakarje in natakarice, a neuspešno. 

Prišlo je tako daleč, da je moral za svoje stranke pripraviti posebno obvestilo. Ker nima dovolj osebja, goste streže samo za prodajnim pultom.

Za 24sata.hr je povedal, da je objavil oglase povsod, a se nihče ne prijavi. "Že 19 let imam lokal, pa se mi še ni to zgodilo. Ne iščem samo sezonskih delavcev, potrebujem nekoga za poln delovni čas. Plača je redna. Dela se šest dni v tednu po sedem ur," pravi. Ob tem dodaja, da se čedalje več ljudi seli v tujino, tisti, ki ostanejo, pa niso pripravljeni delati za takšno plačo. "Trenuto sam pečem in delam po cele dneve," zaključuje. Turistična sezona pa je tik pred vrati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    20:40 28. Maj 2018.

    Bo pač moral plačat delavce bolje kot do sedaj, oz precej bolje, ima pa prav, kdo odide v tujino im …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.