Svet
7867 ogledov

V slaščičarni poslej drugače

Gostinski lokal na Hrvaškem
V zadnjih devetnajstih letih še niso imeli takega primera.

Na Hrvaškem se soočajo s pomanjkanjem kadrov za delo v gostinstvu. Lastnik slaščičarne v Puli že dlje časa išče natakarje in natakarice, a neuspešno. 

Prišlo je tako daleč, da je moral za svoje stranke pripraviti posebno obvestilo. Ker nima dovolj osebja, goste streže samo za prodajnim pultom.

Za 24sata.hr je povedal, da je objavil oglase povsod, a se nihče ne prijavi. "Že 19 let imam lokal, pa se mi še ni to zgodilo. Ne iščem samo sezonskih delavcev, potrebujem nekoga za poln delovni čas. Plača je redna. Dela se šest dni v tednu po sedem ur," pravi. Ob tem dodaja, da se čedalje več ljudi seli v tujino, tisti, ki ostanejo, pa niso pripravljeni delati za takšno plačo. "Trenuto sam pečem in delam po cele dneve," zaključuje. Turistična sezona pa je tik pred vrati. 

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 20:40 28.maj 2018.

    Bo pač moral plačat delavce bolje kot do sedaj, oz precej bolje, ima pa prav, kdo odide v tujino im mu tam uspe, NIKOLI VEČ ne bo prišel delat za tretjino ali celo četrtino plače ki jo zsaluži v tujini, ...prikaži več recimo v SLO je 1000-1200 že zelo solidna plača, a za enako delo (in manj ur) v Avstriji dobiš 2500-3000 eur, v nemčiji pa še malenkost več.