Gotovina: Srbi, vrnite se

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Oproščeni hrvaški general v beograjskem tabloidu poziva Srbe, naj se vrnejo domov.
Oglej si celoten članek

Beograjski tabloid Kurir je objavil ekskluzivni intervju s hrvaškim generalom Antejem Gotovino z naslovom "Gotovina: Srbi, vrnite se na Hrvaško". Po informacijah hrvaškega portala Index.hr je intervju avtentičen, novinarki srbskega časnika pa se je "pripetil po naključju". Naključno naj bi ga namreč dobila na domačo telefonsko številko.

V podnaslovu intervjuja je njegova izjava: "Srbom sporočam, naj se vrnejo. So državljani Hrvaške, to je njihova domovina, kot je moja. Nič več ni moja kot njihova. Vojna je stvar preteklosti, ozrimo se v prihodnost." Novinarka Kurirja je Gotovino vprašala, ali Srbi zaupajo njegovemu pozivu, pravkar oproščeni general pa naj bi odvrnil: "Tisti, ki se želijo vrniti, naj se vrnejo, tisti, ki imajo hiše tukaj, naj pridejo." Na vprašanje, ali bi imel kaj proti, če bi se res vrnili, pa naj bi dejal: "Kako bi lahko imel kaj proti, da se ljudje vrnejo v svoje hiše, če to želijo."

Na novinarkino vprašanje, kdo bo odgovarjal za zločin v operaciji Nevihta, če je bil on v Haagu oproščen odgovornosti, naj bi se izgovoril takole: "Poglejte, bila je vojna, to je stvar preteklosti. Ozrimo se v prihodnost, preteklost pripada preteklosti in obstajajo institucije, ki se s tem ukvarjajo."

Srbski časnik je še napovedal, da bo v naslednjih dneh objavil celoten avdioposnetek intervjuja, v katerem hrvaški general med drugim govori o svojem bivanju v Haagu in poznanstvu z nekdanjim jugoslovanskim predsednikom Slobodanom Miloševićem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:02 21. November 2012.

    Kam pa naj grejo, če je požgano vse. A pričakuje kdo ,da bo srb tam slučajno še službo dobil. Ni …

  • 06:57 20. November 2012.

    IN DA VSE ZA GOTOVINO. V HAŠKEM TRIBUNALU SO MU SVETOVALI, DA TAKO NASTOPA, ŠE GOLOBA BI MU DALI V …

  • 21:55 19. November 2012.

    Lepa gesta! Vsem srbom in hrvatom pa sporočam,naj jih ne vodi jeza in agresija in naj ne gledajo eden na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.