Grčija se spogleduje s strožjimi ukrepi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi vse večjega števila aktivnih okužb z novim koronavirusom, ki so posledica vnosa iz tujine, Grčija razmišlja o ponovni uvedbi določenih ukrepov v povezavi s turizmom.
Oglej si celoten članek

Trenutno je v Grčiji potrjenih 2205 okužb s COVID-19, kar je največ do sedaj. V petek so potrdili tudi največjo dnevno število okuženih od 21. aprila, ki je znašalo 60 na novo obolelih. Pri čemer je bilo v zadnjih desetih dneh več kot 100 primerov odkritih pri turistih.

Zadnje nespodbudne številke so grške oblasti prisilile, da so začele razmišljati o strožjih ukrepih za zapiranje meja, ki naj bi prišli v veljavo že kmalu, poroča britanski The Guardian.

Magazin Grčija in Turčija: Na kaj morajo biti turisti pripravljeni?

Tiskovni predstavnik vlade Stelios Petsas je ob tem lokalnim medijem dejal: "Že na začetku smo se zavedeli, da bomo s postopnim odprtjem vrat naše države v svet pripeljali določene primere. Odločeni smo zaščititi večino pred lahkomiselnimi nekaterimi."

To bi lahko pomenilo strožje mejne preglede, okrepitev inšpekcijskih pregledov v barih in restavracijah ter potencialno uvedbo omejitev potovanja iz držav z višjimi stopnjami okužbe.

Foto: Profimedia Navagio Beach, Zakynthos, Grčija Potem ko je Bolgarija prejšnji četrtek dnevno zabeležila 330 novih okužb, bodo tako Bolgari, ki prečkajo mejo v Grčijo, od 14. julija dalje na primer morali predložiti dokaz, da so bili v zadnjih 72 urah na testu negativni.

splača se vedeti Tako v tujino s čim manj denarja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.