Svet
1534 ogledov

Grčija se spogleduje s strožjimi ukrepi

Kaladi, Kythira, Grčija Profimedia
Zaradi vse večjega števila aktivnih okužb z novim koronavirusom, ki so posledica vnosa iz tujine, Grčija razmišlja o ponovni uvedbi določenih ukrepov v povezavi s turizmom.

Trenutno je v Grčiji potrjenih 2205 okužb s COVID-19, kar je največ do sedaj. V petek so potrdili tudi največjo dnevno število okuženih od 21. aprila, ki je znašalo 60 na novo obolelih. Pri čemer je bilo v zadnjih desetih dneh več kot 100 primerov odkritih pri turistih.

Zadnje nespodbudne številke so grške oblasti prisilile, da so začele razmišljati o strožjih ukrepih za zapiranje meja, ki naj bi prišli v veljavo že kmalu, poroča britanski The Guardian.

Voidokilia, Peloponnese, Grčija Magazin Grčija in Turčija: Na kaj morajo biti turisti pripravljeni?

Tiskovni predstavnik vlade Stelios Petsas je ob tem lokalnim medijem dejal: "Že na začetku smo se zavedeli, da bomo s postopnim odprtjem vrat naše države v svet pripeljali določene primere. Odločeni smo zaščititi večino pred lahkomiselnimi nekaterimi."

To bi lahko pomenilo strožje mejne preglede, okrepitev inšpekcijskih pregledov v barih in restavracijah ter potencialno uvedbo omejitev potovanja iz držav z višjimi stopnjami okužbe.

Navagio Beach, Zakynthos, Grčija | Avtor: Profimedia Profimedia
Potem ko je Bolgarija prejšnji četrtek dnevno zabeležila 330 novih okužb, bodo tako Bolgari, ki prečkajo mejo v Grčijo, od 14. julija dalje na primer morali predložiti dokaz, da so bili v zadnjih 72 urah na testu negativni.

prostovoljstvo v tujini splača se vedeti Popotnik Tako v tujino s čim manj denarja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.