Popotnik
1275 ogledov

Bi želeli poleteti do 'nikamor'?

Tajpej Profimedia
Medtem ko je večino letal v Tajvanu še vedno prizemljenih, je letališče v Tajpeju domačinom ponudilo nenavadno doživetje, s katerim so želeli ljudem vrniti občutek potovanj.

Samo v eno letalo na manjšem letališču Songšan v Tajpeju so pretekli teden sedli potniki. 2. julija so namreč šestdesetim potovanja željnim popotnikom uresničili željo, saj so jih povabili na stimulacijo poleta do ... 'nikamor'. Čeprav je bilo doživetje skoraj do podrobnosti enako običajnemu, so ti potniki ostali na trdnih tleh. 

"Poleg tega, da so udeleženci morali skozi varnostni pregled, identifikacijski inšpekcijski pregled in druge postopke potrditve priseljevanja, so se, da bi izkusili navdušenje ob vkrcanju, dejansko vkrcali na letalo," je za CNN Travel povedal Ting Hsu, ki dela v logističnem oddelku letališča Songšan. So pa bili potniki prikrajšani za prigrizke na letalu in seveda za ključen trenutek – vzlet.

slovenija 30.04.2012 potni list Republike Slovenije, vizum, foto: Bostjan Tacol Slovenija Kaj morate vedeti, preden se odpravite na dopust

To je bil prvi od treh načrtovanih 'poletov', še enega so izvedli 4. julija, tretji pa je načrtovan za 7. julija.

Mednarodni turizem je bil v večjem delu sveta ustavljen, saj so države zaprle svoje meje, da bi preprečile širjenje novega koronavirusa. Tajvan je meje zaprl marca. Tujim državljanom je otok še vedno prepovedan, vendar je tajvansko ministrstvo za zunanje zadeve nedavno sporočilo, da bo postopoma prilagodilo vstopne predpise.

Srečneže za doživetje, ki so ga poimenovali "Pretvarjajte se, da greste v tujino", so izbrali preko družbenega omrežja. V začetku junija so na omrežju Facebook objavili nagradno igro, ki je od zainteresiranih zahtevala samo deljenje objave. Za svoj sedež na letalu se je potegovalo približno 7000 uporabnikov, kasneje pa so naključno izbrali 180 posameznikov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. پرواز بدون مقصد! . فرودگاهی در تایوان برای علاقه‌مندان سفر که بخاطر کرونا امکان سفر ندارن، پرواز بدون مقصد ترتیب داد. . مسافران پرواز با حضور در فرودگاه، مراحل چک امنیتی و کنترل پاسپورت رو انجام دادن و سوار هواپیما شدن اما جایی نرفتن. بیش از ۶۰ نفر از افرادی که دلتنگ سفر رفتن بودن، در این برنامه پرواز جعلی شرکت کردن. . . . . . . Video Credit: @telegraph . . #کجارو #همسفرـتو #تایوان #پرواز #سفر_هوایی #سفر

A post shared by kojaro - کجارو (@mykojaro) on

Prvi 'let' je opravil tajvanski prevoznik China Airlines, drugo in tretje doživetje pa bo gostila družba EVA Air. "Letalska družba China Airlines je uredila osebje, ki bo poskrbelo za čiščenje in dezinfekcijo letal, hkrati pa udeležencem dajalo tudi navodila za preprečevanje pandemije. Tako bo javnost razumela prizadevanja letalske industrije na področju preprečevanja pandemije," je še dodal Hsu.

blog Napotovanju.si splača se vedeti Popotnik To so triki za poceni potovanje
Komentarjev 1
  • Avatar Soffistessa
    Soffistessa 00:55 07.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice