Popotnik
2297 ogledov

Tu lahko koristite brezplačne počitnice

San Giovanni in Galdo Profimedia
Predvsem od turizma odvisne države se na vse mogoče načine trudijo rešiti poletno sezono. Pri tem so še posebej aktivni in inovativni v Italiji.

Ena izmed najmanjših dežel v Italiji se bojuje za svoj obstanek, ki ga že leta ogroža množično izseljevanje. Nič drugače ni niti v San Giovanniju in Galdu, hribovskem kraju s komaj 600 prebivalci, kjer živi tri četrt manj prebivalcev kot pred stoletjem.

"Med redkimi stvarmi, ki jih v naši deželi ne manjka, so prazne hiše. Zato se mi zdi pomembno, da jih izkoristimo. Tako bodo tudi drugi lahko spoznali naše kraje," je razlog za zanimivo ponudbo, ki vključuje dopustovanje z nič stroški, razložil župan kraja San Giovanni in Galdo Domenico Credico.

Cape Greco, Ciper Ciper Popotnik Tako želijo privabiti goste

Pobuda za tovrstno odločitev je prišla s strani društva Amici del Morrutto, ki se vztrajno zavzema za prenovo vaškega središča, polnega izpraznjenih tisočletnih hiš. Medtem ko so v društvu iskali način, kako bi v vas vrnili življenje, so se domislili akcije Regalati il ​​Molise (Podarite si Molise), s katero so na oddih in spoznavanje dežele povabili vse zainteresirane. Od julija do septembra so ponudili 40 enotedenskih paketov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📌 San Giovanni in Galdo | Campobasso 📷 Foto di @philippnardozza 🎈Visitate la sua IG gallery 〰 Buongiorno da San Giovanni in Galdo! 〰 Segui 🔎 @yallersmolise Tag 👉 #yallersmolise Foto selezionata da @lorenzoalbanese_photography 〰 〰 〰 #yallersitalia #sangiovanniingaldo #campobasso #molise #italian_places #Italia_super_pics #whatitalyis #top_italia_photo #italiainunoscatto #loves_madeinitaly #loves_molise #vivo_italia #molisediscovery #moliseacolori #travelstoke #dametraveler #darlingescapes #globelletravels #wearetravelgirls #ladiesgoneglobal #passionpassport #mytinyatlas #sheisnotlost #lifeofadventure #folktravel #instablonde #travelgram #lonelyplanet

A post shared by Molise | Campobasso Yallers ® (@yallersmolise) on

"Podarite si Molise, saj je to posebno darilo. Podarite si Molise, ker ponuja objem gostoljubja in ne zahteva ničesar v zameno," se glasi del promocijskega gradiva. Kot nadaljujejo, gre za pravi dopust z nič stroški z zelo specifičnim namenom: oživeti majhna in neodkrita vaška središča v Moliseju. 

"Tisti, ki se odločijo sprejeti ponudbo, bodo odkrili deželo z odlično kakovostjo življenja in neokrnjeno naravo. Vasica je na strateškem mestu le 40 minut od morja in od gora ter dve uri uri od Rima in Neaplja. Ne pričakujemo finančnega prispevka. Lokalna skupnost ponuja tri hiše in gostom ne bo treba skrbeti za nič, razen da odkrijejo lepote Moliseja, njeno zgodovino ter okusijo domačo hrano in vino."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📌 San Giovanni in Galdo| Campobasso 📸 Foto di @vincenzomelino 🎈Visitate la sua IG gallery 〰 Nel cuore del borgo di .. San Giovanni in Galdo 😍 〰 Segui 🔎 @yallersmolise Tag 👉 #yallersmolise #yallersitalia Foto selezionata da @fabianameale 〰 〰 〰 #sangiovanniingaldo #campobasso #borgo #molise #italian_trips #panoramimeridionali #panorami_meridionali #loves_italia #italiainunoscatto #gf_italy #igersmolise #visititaly #vivomolise #volgomolise #wonderfulitaly #huffpostgram #places_wow #earthlandscape #discoverglobe #colors #wonderfulplace #exposure #neverstopexploring #neverstoptraveling #ourplanetdaily #travelgram #theoutbound #travelawesome

A post shared by Molise | Campobasso Yallers ® (@yallersmolise) on

slovenija 30.04.2012 potni list Republike Slovenije, vizum, foto: Bostjan Tacol Slovenija Kaj morate vedeti, preden se odpravite na dopust

Akcija je požela ogromno zanimanja – že prvi dan, ko so sprožili akcijo, je prispelo več sto prošenj iz Italije in tujine. Kot je mogoče prebrati na spletni strani društva Amici del Morrutto, kjer je bilo mogoče oddati prijavnico, in po poročanju svetovnih medijev, je postalo zanimanje še večje, tako da so za letošnjo sezono mesta že zapolnjena. 

A bodite pozorni, o podobnih pobudah razmišljajo tudi v drugih izpraznjenih krajih v Moliseju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oggi il nostro viaggio “virtuale” ci porta a San Giovanni in Galdo, comune di poco più di 500 abitanti! La vicinanza alle percorrenze tratturali favorì lo sviluppo e la crescita del primitivo insediamento, successivamente ricostruito in gran parte a seguito del devastante terremoto del diciottesimo secolo! Questo scatto è di @deb_cap con la quale ci congratuliamo!😍👏👏📸 Tagga @igerscampobasso nelle tue foto e utilizza i nostri hashtag ufficiali: #igerscampobasso #igersmolise #igersitalia Foto selezionata da @rickydp__ 📸 #igerscampobasso #molise #molisediscovery #sangiovanniingaldo #moliseitaly #molisnt #borghitalia #borghitaly #borghiitaliani #borghiditalia #borghidascoprire #borghiincantevoli #vicoli #scorci #borghipiubelliditalia #photooftheday #molisedascoprire

A post shared by Igers Campobasso (@igerscampobasso) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice