Popotnik
266 ogledov

Na obzorju nova podoba nočnega Amsterdama?

Amsterdam Pixabay
Izjemno priljubljeno mesto za nočno življenje te dni razmišlja o uvedbi obveznega potnega lista, ki bi obiskovalcem omogočil obiskati vse glavne nočne 'znamenitosti'.

Prestolnica Nizozemske, ki se ji zaradi drugačnega in bolj umirjenega načina življenja pogosto reče tudi mesto tolerance in raznolikosti, vsako leto sprejme približno devet milijonov obiskovalcev, ki ustvarijo od tri do deset milijard prihodkov. Amsterdam velja za enega najbolj priljubljenih mest v Evropi, masovni turizem pa predstavlja velik del njegovega delovanja.

Zato ne čudi, da je te dni po spletu zaokrožila peticija za obuditev množičnega turizma, ki jo je le v nekaj dneh podpisalo že 27.000 posameznikov. To je dovolj, da lahko država razpiše referendum na to vprašanje, poroča britanski The Telegraph.

slovenija 30.04.2012 potni list Republike Slovenije, vizum, foto: Bostjan Tacol Slovenija Kaj morate vedeti, preden se odpravite na dopust

Amsterdam | Avtor: Profimedias Profimedias
Ker pa želi županja Femke Halsema ohraniti visoko stopnjo kakovosti življenja v Amsterdamu, a obenem tudi ohraniti tihi šarm mesta, ki počasi izginja, je predlagala določene omejitve. Mestne oblasti se zavzemajo za trajnostno obliko turizma, ki ponuja okvir, kako naj se mesto ponovno, a odgovorno, odpre za turiste. 

Prednost bi tako dobili obiskovalci, ki bi mesto obiskali zaradi njegove umetnosti, zgodovine in kulture. Vizija je pri lokalnemu prebivalstvu, ki sicer pozdravlja premik v smer trajnosti, vzbudila določeno mero skepticizma, če bo zastavljen cilj sploh deloval.

Pariz ponovno odprtje Popotnik Na to svetovno znamenitost le peš

Prav tako bi morali obiskovalci, ki bi želeli ostati čez noč in raziskati mesto tudi v njegovi znani nočni podobi, plačati 50 evrov za prepustnico. V tem primeru bi lahko obiskali rdečo četrt, t. i. coffeeshope in ostale nočne bare, ki naj bi jih oblasti preselile v tematske parke izven centra mesta.

San Giovanni in Galdo velikodušna ponudba Popotnik Tu lahko koristite brezplačne počitnice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice