Popotnik
489 ogledov

Na to svetovno znamenitost le peš

Pariz Pixabay
Z rahljanjem ukrepov vrata ponovno odpirajo tudi številne znamenitosti po vsem svetu, med njimi je tudi ena najslavnejših francoskih kot tudi svetovno znanih turističnih točk, ki bo 25. junija spet začela sprejemati obiskovalce.

Ljubitelje višin in lepih razgledov je razveselila novica, da se bo s 25. junijem od 10. ure zjutraj spet mogoče povzpeti na Eifflov stolp v Parizu, ki je bil za obiskovalce zaprt tri mesece, kar je najdaljši čas od druge svetovne vojne. Toda tokrat v malo drugačni obliki, kot smo je vajeni.

Eifflov stolp | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Na vrh 300 metrov visokega stolpa, ki ga vsako leto obišče približno sedem milijonov ljudi, bo tokrat mogoče priti le peš. Da, prav ste prebrali. Če boste želeli uživati v razgledu na mesto ljubezni, se boste morali pošteno potruditi in premagati kar 1792 stopnic, saj dvigala (še) ne bodo obratovala.

"Da se obiskovalci, ki se vzpenjajo, in tisti, ki se vračajo z vrha, ne bi srečali, bodo za vzpon namenjene stopnice v vzhodnem kraku, za spust pa tiste v zahodnem kraku," so sporočili na uradni spletni strani Eifflovega stolpa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇫🇷 J-16 🤗🙌🎉👉 Lien dans la bio ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🇬🇧 D-16 🤗🙌🎉 👉 Link in bio ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 SETE / Thomas L. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #EiffelTower #tourEiffel #toureiffelparis #eiffeltowerparis #EiffelOfficielle #Parisjetaime #파리 #topparisphoto #Eiffel #Париж #parismonamour #loves_paris #visitparis #パリ #巴黎 #parismaville #parisweloveyou #igersparis #parigi #프랑스 #フランス #法國 #pariscartepostale #hello_france #франция #parisphoto #paris

A post shared by Tour Eiffel (@toureiffelofficielle) on

Veljali pa bodo tudi drugi zaščitni ukrepi, med drugimi bo število obiskovalcev omejeno, oznake na tleh bodo opozarjale na primerno varnostno razdaljo med ljudmi, vsi obiskovalci, starejši od desetih let, bodo morali nositi maske, prav tako bodo vse prostore redno čistili in razkuževali.

Obiskovalce še naprošajo, da si vstopnice zagotovijo preko spleta in se tako izognejo čakanja v vrsti. Datum ponovnega obratovanja spletne trgovine bodo sicer sporočili naknadno.

Bi jo obiskali? Popotnik Ni več Černobil, to je nova destinacija za črni turizem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice