Popotnik
785 ogledov

Forbes Slovenijo uvrstil na seznam "vzhajajočih zvezd" turizma

Triglavski narodni park Profimedias
Slovenija je po mnenju Forbesa podcenjena.

Forbes je v prispevku, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi, predstavil sedem perspektivnih držav, ki bi lahko v času po pandemiji postale najbolj zaželjene turistične destinacije.

Kot so zapisali, se številne države po vsem svetu že pripravljajo na prihod turistov, ko bodo potovanja omogočena, za nekatere države pa bi bil lahko čas po koncu pandemije ključen, da se uveljavijo kot turistične velesile. "Tudi če še niso med najbolj priljubljenimi svetovnimi destinacijami, imajo vse, kar potrebujejo, da to postanejo: naravne lepote, bogato kulturno dediščino in številna očarljiva doživetja," so dodali.

Slovenijo so opisali kot "podcenjeno": "Ljubljana je glavno kulturno središče v celotni regiji. V mestu so poleg večstoletnih katedral in čudovitega gradu s pogledom na star del mesta tudi vrhunski muzeji umetnosti in zgodovine. Po temeljitem raziskovanju Ljubljane pa se lahko odpravite proti severu do Julijskih Alp - to čudovito gorsko območje je bilo poimenovano v čast Julija Cezarja, velik del pa spada v območje Triglavskega narodnega parka, kjer se nahajajo številne naravne lepote Slovenije."

Poleg Slovenije so na seznamu najbolj perspektivnih turističnih destinacij sveta še Etiopija, Iran, Burma, Gruzija, Filipini in Tunizija..

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:53 02.junij 2020.

    Forbesu bi morali pojasniti ,da je letošnje leto namenjeno slovenskim turistom z vavčerji in naj ne hodijo k nam !

Sorodne novice