Svet
4208 ogledov

Slovenija uvrščena na ta seznam

Slovenija zastava Profimedia
Slovenija je med dvajsetimi državami, ki jih je Češka uvrstila na seznam tistih, za katere bo odprla meje.

Češka bo 15. junija odprla svoje meje za državljane 20 evropskih držav, med njimi je tudi Slovenija. Dogovore o odprtju mej so sprejeli bilateralno, je danes pojasnil češki zunanji minister Tomaš Petriček.

Brezpogojen vstop na Češko bo dovoljen 20 državam s seznama t. i. zelenih držav, ki veljajo za varne glede epidemije koronavirusa. Tem državljanom ne bo potrebno predložiti dokazila o neokuženosti s koronavirusom, niti jim ne bo treba v karanteno. Obenem ne bo treba tega storiti češkim državljanom ob vrnitvi v domovino iz teh držav, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Hrvaška plaža Slovenija Cene namestitev na hrvaški obali strmoglavile

Prehajanje meje bo dovoljeno tudi prebivalcem drugih evropskih držav, ki so jih glede na stopnjo ogroženosti uvrstili na oranžen ali rdeč seznam, ampak bo za njih nujno dokazilo o neokuženosti oz. karantena. Enako bo veljalo ob morebitni vrnitvi na Češko iz teh držav za njene lastne državljane.

Češko zunanje ministrstvo bo redno preverjalo razmere v evropskih državah in določalo stopnjo grožnje.

hotel zvezdice Popotnik Čeprav bi lahko odprli vrata, jih je večina še zaprtih

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.