Popotnik
32557 ogledov

Turizem: Hrvati že dvigajo cene

Denar, evro Profimedia
Cena za obisk nacionalnega parka Plitviška jezera se bo skoraj podvojila.

Kdor je obiskal Nacionalni park Plitviška jezera za ceno 50 hrvaških kun (6,6 evra), ga je obiskal. Vrača se stara cena. Najprej jo bodo povišali na 90 hrvaških kun (11,9 evra), nato na 200 kun (26,3 evra), je v gostovanju na hrvaški državni televiziji povedal direktor Nacionalnega parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Hrvaška policija Svet Hrvaška policija demantirala ministra, brez potrdila Slovenci ne smejo v državo

Plitviška jezera so v predsezoni, ko je bil tujim turistom vstop v državo zaradi epidemije covid-19 ceno spustila na 50 kun, da bi nacionalni park obiskalo čim več domačih gostov, direktor Tomislav Kovačević pa je pojasnil, da sta bila to dva promocijska tedna, da bi narodni park lahko obiskalo lokalno prebivalstvo.

Denar Slovenija 200 evrov za dopust ne bo pripadalo vsem polnoletnim državljanom

Plitvice, Plitviška jezera | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Hrvaška javnost je morda manj seznanjena s tem, da je cena od 1. novembra do 1. marca zelo ugodna. Kdor je enkrat videl Plitvice pod snegom, se bo zagotovo spet vrnil," je v intervjuju za HRT dejal Kovačević in pojasnil, da se bo cena postopoma povečevala.
Pojasnil je, da so zadovoljni s trendom obiska po 11. maju. Vsak dan je park obiskalo 5000 ali več obiskovalcev, kar je omejeno število, saj lahko zaradi epidemije sprejmejo le do 50 odstotkov obiskovalcev, v primerjavi z običajno številko brez epidemije.

Dubrovnik Hrvaška Popotnik Hrvaška: za ceno lanske omlete danes dobiš že apartma

Kovačević je še dejal, da so zaradi varnostnih ukrepov uvedli enosmerni promet, ni več voženj s čolni na dolgih razdaljah, izključene pa so tudi vožnje z vlaki.

 

Komentarjev 21
 • Avatar Jevvivera
  Jevvivera 01:04 25.maj 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • sam50 18:22 24.maj 2020.

  Vsaj desetkratno morajo dvigniti cene ,da ne bo povprečnež na hrvaško......

 • kritikus 18:01 24.maj 2020.

  Kako ne razumeš,saj so sami tujci v sloveniji,jebe se njim za Slo

Sorodne novice