Popotnik
20376 ogledov

Hrvaška: za ceno lanske omlete danes dobiš že apartma

Hrvaška, Hvar Žurnal24 main
Neverjetno, kako so padle cene na Hrvaškem.

Ker na Hrvaškem zaradi zaprtih meja do pred kratkim sploh ni bilo turistov, so posledično močno padle tudi cene pred sezono. 

Pri 24sata so pregledali aktualne cenike nastanitev prek platforme Airbnb in naleteli na neverjetno nizke cene. Tako je mogoče najeti stanovanje znotraj obzidja starega Dubrovnika že za 20 evrov na noč, našli so tudi luksuzne sobe za 18 evrov. Ura parkiranja v ožjem centru Dubrovnika sicer še vedno stane 10 evrov. Na uro.

V Dubrovniku so našli prosto tudi prosto kamnito vilo s "spektakularnim razgledom" na stari Dubrovnik, za katero je treba odšteti 60 evrov. Veliko je tudi prostih apartmajev za 30 ali 40 evrov.

Hvar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Hvaru, ki velja za eno najprestižnejših mest hrvaškega turizma, pa na goste čaka apartma za 18 evrov. Ob tem so na 24sata spomnili, kako so lani med sezono v mestu Hvar na ceniku ene od restavracij našli jajčno omleto, za katero je moral gost odšteti 24 evrov. Kar nekaj je tudi apartmajev za med 40 in 50 evri, našli pa so tudi eksces, ko je neki "optimist" dajal v najem vilo za 700 evrov na noč. 

V sredo naj bi po napovedih notranjega ministra Aleša Hojsa prišlo do dogovora s Hrvaško, v skladu s katerim bi lahko slovenski državljani ob vnaprejšnjem vnosu podatkov v spletno aplikacijo precej hitreje prehajali mejo s Hrvaško in odhajali tja tudi iz turističnih razlogov.

Medtem pa v Opatiji ponujajo celotno vilo z bazenom za 40 evrov na noč, na razpolago je tudi več zelo ugodnih apartmajev in sob. Ponekod so se za popuste odločila celotna mesta. Eno od njih je Makarska, kjer so za sezono želeli dvigniti ceno parkiranja v prvi coni na skoraj 3 evre na uro, a so si zdaj premislili.  na primer ustavili načrte o parkirnini.

Začasno do 24. maja se je močno pocenila tudi vstopnina za park Plitviška jezera. Če je prej za odraslega stala 150 kun (20 evrov), zdaj stane le 50 kun (6,6 evra). 

Padle so tudi cene nekaterih taksi prevozov, še ugotavljajo pri 24sata, kjer dodajajo, da so trenutne cene uvod v zelo neobičajno turistično sezono. V visokem poletju bodo zgoraj navedene cene sicer gotovo že preteklost, jih bo pa krojilo znatno nižje povpraševanje, kot so bili v državi vajeni v zadnjih letih.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • fasader56 16:50 19.maj 2020.

    Pa saj korona ne prinaša samo slabe stvari........

  • david09 11:25 18.maj 2020.

    Prosim ne generalizirajte in ne prepisujte od hrvaških podobnih člankov. Rrs je da bodo cene reducirane a zdaleč številke niso takšne kot jih prikazujete. Na Hvaru sem že neka časa in poznam kakšno je stanje. Vceraj je priplula prva jadrnica. Juheej. j

  • Jazalen Jazbec 09:14 18.maj 2020.

    v kolikor za tole plačuješ mora s teboj biti nekaj hudo narobe: https://www.youtube.com/watch?v=j2OtWlfOKeQ https://www.youtube.com/watch?v=mafzjXx7oCw https://www.youtube.com/watch?v=ppP-ROd_sf4 https://www.youtube.com/watch?v=NEMxntXZtDI Tudi to je Hrvaška.