Svet
3393 ogledov

Priljubljena destinacija s to strategijo za povrnitev gostov

Japonska Shutterstock
Subvencioniranje potnih stroškov.

Japonska se je odločila subvencionirati potne stroške, da bi na ta način povrnila čim več turistov v deželo vzhajajočega sonca, potem ko je pandemija koronavirusa zaustavila potovanja po vsem svetu in njihovemu turizmu nanesla ogromno škodo.

Kot poroča Daily Mail je japonska vlada napovedala kampanjo, vredno 18,2 milijarde dolarjev, s katero naj bi turistom povrnila potne stroške. Šlo naj bi za polovično povrnitev, je napovedal šef japonskega turizma Hiroshi Tabata.

Številne države še naprej ne priporočajo potovanja na Japonsko, čeprav je japonski premier Shinzo Abe v ponedeljek ukinil epidemijo v državi.

Japonska, ki ima 126 milijonov prebivalcev, je zabeležila 16.628 okužb z virusom in 851 smrtnih primerov zaradi virusa covid-19.

Podoben načrt je nedavno napovedala tudi Italija; Sicilija ravno tako uvaja subvencije, s katerimi naj bi povrnila 50 odstotkov cene letalske karte, kot tudi prenočevanje v hotelih in nekatre vstopnice za muzeje, da bi se na ta način prej vrnili turisti na otok. V ta projekt naj bi vlada namenila 50 milijonov evrov.

Denar, evro Turizem Popotnik Turizem: Hrvati že dvigajo cene

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.