Svet
8446 ogledov

Hrvati si manejo roke zaradi Slovencev

Dubrovnik Pixabay
Na Hrvaškem so minuli konec tedna prvič po izbruhu pandemije bolezni covid-19 našteli več tujih kot domačih turistov.

Med gosti na Hrvaškem iz drugih držav so prevladovali Slovenci, poročajo hrvaški mediji. Zadnji majski konec tedna se je občutno povečalo tudi število turistov, ki so nastanitev plačali, ne le tistih, ki so prišli v svoje počitniške hiše in stanovanja na hrvaški obali. Po podatkih elektronskega sistema evidence gostov e-visitor je bilo prejšnji konec tedna na Hrvaškem 42.000 turistov, med njimi 26.000 iz drugih držav. Za nastanitev jih je plačalo 26.500.

Boljše poletje, kot je kazalo?

V soboto je prišlo približno 10.000 gostov v zasebne namestitve in kampe ter približno 4000 turistov v hotele. Med njimi prevladujejo Slovenci, izpostavlja danes Večernji list. Časnik navaja ocene hrvaške turistične skupnosti, da bo turistični promet junija, julija in avgusta veliko boljši, kot so pričakovali na vrhuncu krize, ki jo je povzročil novi koronavirus.

Na Hrvaškem pozdravljajo napovedi o množičnem prihodu turistov s Češke. Poleg z osebnimi avtomobili in avtobusi naj bi prihajali tudi z vlaki, ki bodo vozili na novi železniški povezavi med Prago in Reko, ki bo tekla čez Slovaško, Avstrijo in Slovenijo.

Napoved sezonske železniške povezave, ki bo med 30. junijem in sredino septembra najmanj trikrat tedensko vzpostavljena med Prago in Reko, je napovedal tiskovni predstavnik češke železniške družbe Regiojet Aleš Ondruj. Po prihodu na Reko naj bi turiste peljali do njihovih namestitev z avtobusi, ki jih bo prav tako zagotovil češki prevoznik, je Ondrujovo izjavo za češke medije danes povzel Jutarnji list.

Hrvaška plaža Slovenija Cene namestitev na hrvaški obali strmoglavile

Medtem pričakujejo odločitev čeških oblasti, da bodo češkim državljanom dovolili potovanja brez strogih epidemioloških omejitev na Hrvaško in v Slovenijo. Zaenkrat lahko potujejo v Avstrijo, Madžarsko in Slovaško za 48 ur, ne da bi potem morali v samoizolacijo.

mejni prehod Obrežje Od danes Svet Hrvati pozivajo turiste, da pred vstopom opravijo to malenkost

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
 • Avatar Jollimelsa
  Jollimelsa 01:23 03.junij 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

 • Ender3 12:05 02.junij 2020.

  Slovenceljni, dajmo bojkotirat kockaste, vedno so šlepajo z nami. In kaj imamo mi od njih, razen posmehovanja o podalpskih hrvatih 😌😎

 • alen04 12:01 02.junij 2020.

  Res vas plačujejo reveži za reklamo. Smilijo se mi, vključno z vami Žurna.