Svet
6728 ogledov

Hrvati pozivajo turiste, da pred vstopom opravijo to malenkost

mejni prehod Obrežje Saša Despot
Stran je že na voljo.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes pozval tuje državljane, da na spletni strani entercroatia.mup.hr, ki je že v funkciji, izpolnijo obrazec napovedi svojega vstopa na Hrvaško, da bi na ta način zmanjšali čakanje na mejnih prehodih.

Stran je od danes na voljo v angleškem in hrvaškem jeziku, v prihodnjih dneh naj bi bila prevedena še v deset drugih evropskih jezikov, je napovedal Božinović.

Glede na današnjo odločitev hrvaške civilne zaščite imamo državljani Slovenije, Madžarske, Avstrije, Češke, Slovaške, Estonije, Latvije, Litve, Poljske in Nemčije iste pogoje pri vstopu na Hrvaško kot smo jih imeli pred pojavom novega koronavirusa.

Notranji minister je pri tem povedal, da bodo evidentirali prihode državljanov omenjenih držav, pri tem pa zbrali podatke, vezane na mesto njihovega bivanja, številke mobilnih telefonov in naslove elektronske pošte zaradi morebitne potrebe kontaktiranja zaradi epidemioloških razlogov.

Potniki, ki vnaprej ne bodo dostavili svojih podatkov na omenjeni spletni strani, bodo to storili na mejnem prehodu. Božinović je ob tem omenil, da bo za to potrebno več časa. V izogib dolgim čakalnim vrstam je tujce pozval, da svoj prihod najavijo na omenjeni spletni strani.

Trajekt na Cres Višje cene Svet Se poleti odpravljate na Hrvaško? Primite se za denarnico!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Andisdella
    Andisdella 00:58 29.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi >>> B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m