Svet
28556 ogledov

Se poleti odpravljate na Hrvaško? Primite se za denarnico!

Trajekt na Cres
Hrvaška običajno pred začetkom turistične sezone zviša cene prevoza na vseh trajektnih linijah in cestnine za avtoceste.

Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je danes sporočilo, da so agenciji za obalni linijski prevoz naročili prestavitev letošnje sezonske podražitve cen prevoza na vseh trajektnih linijah v potniškem pomorskem prevozu. Hrvaška letos ne bo sezonsko podražila niti cestnin za avtoceste, ki so v večinski državni lasti.

Ministrstvo je sprejelo odločitev na podlagi trenutne situacije, ki je posledica epidemije bolezni covid-19, ki je vplivala na celotno hrvaško gospodarstvo. Namen odločitve je omogočiti turistične obiske na podlagi obstoječega zunajsezonskega cenika, s čimer bi spodbudili gospodarske dejavnosti in turizem ob jadranski obali in na otokih, so sporočili z ministrstva.

Odločitev ministrstva sledi pobudi združenja Otoški sabor, naj vlada prestavi letošnje sezonske podražitve na vseh trajektnih, ladijskih in katamaranskih linijah samo za hrvaške državljane, da bi jim omogočala cenejša potovanja na otoke na podlagi zimskega cenika. Hrvaška vlada pa je odločila, da bodo v trajektnem prometu obveljale zimske cene prevoza za vse potnike. Ladijskih in katamaranskih linij posebej niso omenili.

Hrvaško javno podjetje Hrvatske autoceste (Hac) je že pred tem napovedalo, da v letošnji osrednji turistični sezoni ne bodo podražili cestnin na 1112 kilometrov hrvaških avtocest, s katerimi upravljajo. S 15. junijem bodo ukinili tudi mostnino na otok Krk.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
 • Avatar right
  right 11:41 29.maj 2020.

  no comment

 • Avatar Andisdella
  Andisdella 01:00 29.maj 2020.

  Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi >>> B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 17:28 28.maj 2020.

  dvakrat sem prebral članek in osemkrat naslov. a to je neodvisno novinarstvo? sramota.