Grčiji odobreni slovenski milijoni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Grčiji je uspelo. Potem ko so pred dnevi v parlamentu kljub pravi vojni na ulicah sprejeli nove ostre varčevalne ukrepe, so finančni ministri evroobmočja danes potrdili peti sveženj pomoči, slovenski del je vreden 26,5 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Finančni ministri držav z evrom, med njimi slovenski France Križanič, so v današnji telefonski konferenci potrdili, da bo Grčija do 15. julija lahko črpala peti obrok posojila v okviru lani dogovorjenega mehanizma finančne pomoči tej prezadolženi državi. Višina tokratnega izplačila s strani držav z evrom je 8,7 milijarde evrov, slovenski prispevek pa 26,5 milijona evrov.

Kot so sporočili z ministrstva za finance, so finančni ministri članic območja evra pozdravili napredek Grčije pri izvajanju priporočil Evropske komisije, Evropske centralne banke in IMF. Velik napredek je bil po njihovih ugotovitvah narejen s sprejetjem zakonov o javnofinančnem prilagajanju in privatizaciji s skupnim finančnim učinkom dobrih 78 milijard evrov ta teden v grškem parlamentu.

Slovaki so Grkom obrnili hrbet

V izplačilu ne sodelujejo Slovaška, ki se je odločila, da v mehanizmu ne bo sodelovala, in Portugalska ter Irska, ki prejemata pomoč držav z evrom iz začasnega mehanizma za stabilnost evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:35 4. Julij 2011.

    ja kar vse so dali...tudi naše penzije!! in potem ne bo denarja...kdo bo kriv???Pahor??današnja vlada?? Janša??Cerkev??Kaj bojo zahtevali od njih …

  • 07:48 3. Julij 2011.

    lačni za lačne...BRAVO!!

  • 00:31 3. Julij 2011.

    prav da smo dali, kmalu bomo rabili sami.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.