Grčijo že od ponedeljka trese

Foto: Žurnal24
Zahod Grčije že od ponedeljka naprej trese. Močnejši potresi so zahtevali gmotno škodo, žrtev k sreči ne. Prebivalstvo je prestrašeno.
Oglej si celoten članek

Grčijo je po dvanajsti uri stresel potres z močjo 5,1 stopnje po Richterjevi lestvici. Gre za enega zadnjih potresov na območju, ki ga že od ponedeljka tresejo potresi z močjo med 3 in 5,2 stopnje po Richterju.

Današnji potresni sunek z močjo 5,1 stopnje po Richterju so čutili tudi v pristaniškem mestu Patras in celo v 150 kilometrov oddaljenih Atenah.

Dopoldne sta zahod Grčije v samo šestih minutah stresla dva sunka z močjo 4,3 in 4,5 stopnje po Richterju. Kot poročajo agencije, je prebivalstvo že močno prestrašeno. "Zemlja se trese skoraj ves čas. Nič čudnega, da so mnogi tu že na koncu z živci, če to traja že dneve," je za lokalni radio povedal eden tamkajšnjih prebivalcev.

Potresni sunki za zdaj k sreči še niso terjali nobenih resnejših poškodb med tamkajšnjim prebivalstvom. So pa že povzročili večjo gmotno škodo na več poslopjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.