Svet
0 ogledov

Grčijo že od ponedeljka trese

Žurnal24 main
Zahod Grčije že od ponedeljka naprej trese. Močnejši potresi so zahtevali gmotno škodo, žrtev k sreči ne. Prebivalstvo je prestrašeno.

Grčijo je po dvanajsti uri stresel potres z močjo 5,1 stopnje po Richterjevi lestvici. Gre za enega zadnjih potresov na območju, ki ga že od ponedeljka tresejo potresi z močjo med 3 in 5,2 stopnje po Richterju.

Današnji potresni sunek z močjo 5,1 stopnje po Richterju so čutili tudi v pristaniškem mestu Patras in celo v 150 kilometrov oddaljenih Atenah.

Dopoldne sta zahod Grčije v samo šestih minutah stresla dva sunka z močjo 4,3 in 4,5 stopnje po Richterju. Kot poročajo agencije, je prebivalstvo že močno prestrašeno. "Zemlja se trese skoraj ves čas. Nič čudnega, da so mnogi tu že na koncu z živci, če to traja že dneve," je za lokalni radio povedal eden tamkajšnjih prebivalcev.

Potresni sunki za zdaj k sreči še niso terjali nobenih resnejših poškodb med tamkajšnjim prebivalstvom. So pa že povzročili večjo gmotno škodo na več poslopjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.