Grki stavkajo petič letos

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Grčiji danes poteka splošna stavka tako v javnem kot zasebnem sektorju.
Oglej si celoten članek

To je že peta splošna stavka letos. Delavci v zasebnem in javnem sektorju bodo delo prekinili v znamenje protesta proti varčevalnim ukrepom, ki jih zahtevajo mednarodni posojilodajalci, sprejema pa grška vlada.

Med drugim danes v Grčiji pričakujejo motnje v letalskem in železniškem prometu. Trajekti bodo ostali privezani v pristaniščih, državne bolnišnice pa bodo delale z minimalnim številom osebja.

V vse bolj brezizhodni situaciji

"Boj se bo nadaljeval, dokler bo vlada vztrajala pri sprejemanju politik trojke, ki brezizhodnost še poslabšujejo," sta v skupni izjavi sporočila dva največja grška sindikata – sindikat zasebnega sektorja GSEE in sindikat javnega sektorja Adedy –, ki sta pozvala k 24-urni stavki.

Trojka znova na obisku

V Grčiji se te dni mudijo predstavniki Evropske komisije, Evropske centralne banke (ECB) in Mednarodnega denarnega sklada (IMF), ki bodo v Atenah znova pregledali izvajanje zahtevanih javnofinančnih in reformnih ukrepov. Nova ocena trojke bo pogoj za izplačilo novega obroka finančne pomoči v višini ene milijarde evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.