Grki že lani našli načrte za napad v Belgiji

Foto: tw
Foto: tw
Grška policija naj bi januarja lani našla načrte za napad na bruseljskem letališču in o tem obvestila Belgijce.
Oglej si celoten članek

Načrte za napad na bruseljsko letališče je grška policija našla januarja 2015 v dveh stanovanjih v Atenah, poroča Skai news. Med dokumenti naj bi našli tloris bruseljskega letališča. 

Kot še navaja Skai news, so načrte našli v stanovanjih, v katerih so bivali islamisti. Izkazalo se je, da je bil v Atenah moški, povezan z Abdelhamidom Abaaoudijem, teroristom, ki je načrtoval in izvedel novembrske pariške napade. Abaaoud je imel mrežo razširjeno po vsej Evropi, med drugim je nekaj časa bival tudi v Atenah. To so potrdili po njegovi smrti, ko je francoska policija grškim kolegom poslala njegov DNK. V preiskavi po Abaaoudovi smrti so grške oblasti aretirale 33-letnega moškega, ki so ga predale belgijskim kolegom. 

Grška policija se še ni odzvala na poročanje grških medijev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:15 26. Marec 2016.

    Imaš prav.. preveč je "cmeravčkov" ki samo nekaj "delajo"- naredijo pa NIČ.. !!

  • 12:26 26. Marec 2016.

    Dobra komunikacija Grki ne znajo francosko, Belgijci pa ne grško in to je to.

  • max
    11:11 26. Marec 2016.

    Ključ je v birokratih. <br />Teroristi se zmenijo in udarijo. Enostavno.<br />Birokrati pa iščejo po zakonih,aktih,členih,pravilnikih,navodilih,sestankujejo,si podajajo primer med sabo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.