Svet
12 ogledov

Grki že lani našli načrte za napad v Belgiji

Bruselj, letališče, eksplozija tw
Grška policija naj bi januarja lani našla načrte za napad na bruseljskem letališču in o tem obvestila Belgijce.

Načrte za napad na bruseljsko letališče je grška policija našla januarja 2015 v dveh stanovanjih v Atenah, poroča Skai news. Med dokumenti naj bi našli tloris bruseljskega letališča. 

Kot še navaja Skai news, so načrte našli v stanovanjih, v katerih so bivali islamisti. Izkazalo se je, da je bil v Atenah moški, povezan z Abdelhamidom Abaaoudijem, teroristom, ki je načrtoval in izvedel novembrske pariške napade. Abaaoud je imel mrežo razširjeno po vsej Evropi, med drugim je nekaj časa bival tudi v Atenah. To so potrdili po njegovi smrti, ko je francoska policija grškim kolegom poslala njegov DNK. V preiskavi po Abaaoudovi smrti so grške oblasti aretirale 33-letnega moškega, ki so ga predale belgijskim kolegom. 

Grška policija se še ni odzvala na poročanje grških medijev. 

Komentarjev 4
  • kapibara 18:15 26.marec 2016.

    Imaš prav.. preveč je "cmeravčkov" ki samo nekaj "delajo"- naredijo pa NIČ.. !!

  • Avatar čavez
    čavez 12:26 26.marec 2016.

    Dobra komunikacija Grki ne znajo francosko, Belgijci pa ne grško in to je to.

  • max 11:11 26.marec 2016.

    Ključ je v birokratih. Teroristi se zmenijo in udarijo. Enostavno.Birokrati pa iščejo po zakonih,aktih,členih,pravilnikih,navodilih,sestankujejo,si podajajo primer med sabo, dokler ni prepozno in ljudje umirajo po nepotrebnem. In po napadih spet modrujejo kako bi lahko to preprečili in zakaj ...prikaži več niso. Med tem modrovanjem spet nekje nov napad in . . . . Kolesje birokracije je bolj neusmiljeno in smrtonosno kot teroristi.