Grožnje z bombo, zaprli 30 šol

Foto: Epa
Foto: Epa
Elektronska sporočila z grožnjami so šole prejele sinoči.
Oglej si celoten članek

Šolska uprava v francosko govorečem delu Belgije (WBE) je na svoji spletni strani danes objavila, da kakih 30 šol v njeni mreži danes zjutraj ne bo odprlo vrat učencem, potem ko so bile prejšnji večer tarča groženj z bombo po elektronski pošti.

"Včeraj zvečer nas je več ravnateljev šol obvestilo, da so prejeli grozilno elektronsko pošto," je za belgijsko televizijo RTBF pojasnil vodja WBE Julien Nicaise. V elektronskem sporočilu je bila omenjena tudi uporaba "eksploziva, če ne plačamo odkupnine", je dodal.

Po ocenah WBE je zaradi tega prizadetih približno 10.000 učencev osnovnih in srednjih šol v Bruslju in provinci Valonski Brabant južno od belgijske prestolnice.

Kot so še sporočili pri WBE, bodo policisti danes obiskali vse prizadete šole, da bi jih pregledali. Več lokacij so policisti že pregledali ali pa so v postopku pregleda, so zapisali na spletni strani.

V začetku meseca, po vrnitvi z jesenskih počitnic, so morali zaradi groženj z bombo evakuirati dve šoli v mestih Charleroi in Dinant v Valoniji. Bombe pri tem niso odkrili, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

policija ju še išče Učitelju srednje šole dijaka grozila s pištolo, nato pobegnila

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:35 27. November 2023.

    Iz STA po vseh medijih..Izjema je samo Nora24tv, kjer ima privilegij, da se ukvarja zgolj z vlado..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.