Svet
741 ogledov

Grožnje z bombo, zaprli 30 šol

Belgija množica avtomobil Epa
Elektronska sporočila z grožnjami so šole prejele sinoči.

Šolska uprava v francosko govorečem delu Belgije (WBE) je na svoji spletni strani danes objavila, da kakih 30 šol v njeni mreži danes zjutraj ne bo odprlo vrat učencem, potem ko so bile prejšnji večer tarča groženj z bombo po elektronski pošti.

"Včeraj zvečer nas je več ravnateljev šol obvestilo, da so prejeli grozilno elektronsko pošto," je za belgijsko televizijo RTBF pojasnil vodja WBE Julien Nicaise. V elektronskem sporočilu je bila omenjena tudi uporaba "eksploziva, če ne plačamo odkupnine", je dodal.

Po ocenah WBE je zaradi tega prizadetih približno 10.000 učencev osnovnih in srednjih šol v Bruslju in provinci Valonski Brabant južno od belgijske prestolnice.

Kot so še sporočili pri WBE, bodo policisti danes obiskali vse prizadete šole, da bi jih pregledali. Več lokacij so policisti že pregledali ali pa so v postopku pregleda, so zapisali na spletni strani.

V začetku meseca, po vrnitvi z jesenskih počitnic, so morali zaradi groženj z bombo evakuirati dve šoli v mestih Charleroi in Dinant v Valoniji. Bombe pri tem niso odkrili, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policisti v Hamburgu policija ju še išče Svet Učitelju srednje šole dijaka grozila s pištolo, nato pobegnila

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:35 27.november 2023.

    Iz STA po vseh medijih..Izjema je samo Nora24tv, kjer ima privilegij, da se ukvarja zgolj z vlado..