Haider na računu 45 milijonov evrov

Foto: Žurnal24 Jörg Haider, kontroverzni avstrijski politik, je imel na bančnem računu v Liecht
Jörg Haider, kontroverzni avstrijski politik, je imel na bančnem računu v Liechtensteinu preko 45 milijonov evrov. Policija je na podatek naletela po naključju.
Oglej si celoten članek

Po pisanju avstrijskih medijev naj bi bil pokojni vodja avstrijske skrajne desnice Jörg Haider povezan z računi številnih podjetij, registriranih v Liechtensteinu.

Skupina avstrijskih, švicarskih in nemških preiskovalcev je prišla do presenetljivega podatka ob pregledovanju bančnih računov v okviru dveh sodnih postopkov, ki potekajo zaradi spornih pogojev, pod katerimi je nemška banka Bayern LB-2007 prevzela avstrijsko banko, pod drobnogledom policije pa je tudi privatizacija avstrijske agencije za nepremičnine Buwog, ki se je zgodila leta 2004.

Z novim odkritjem je stopnja kontroverznosti, ki objema ugled avstrijskega politika, še kanček višja. Haiderja, ki je 11. okrobra 2008 umrl v hudi prometni nesreči, se bo javnost spominjala predvsem po spornih izjavah o nacizmu in po glasnih kritikah, ki so letele na račun korupcije v avstrijski politiki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.