Svet
1 ogledov

Haider na računu 45 milijonov evrov

Jörg Haider, kontroverzni avstrijski politik, je imel na bančnem računu v Liecht Žurnal24 main
Jörg Haider, kontroverzni avstrijski politik, je imel na bančnem računu v Liechtensteinu preko 45 milijonov evrov. Policija je na podatek naletela po naključju.

Po pisanju avstrijskih medijev naj bi bil pokojni vodja avstrijske skrajne desnice Jörg Haider povezan z računi številnih podjetij, registriranih v Liechtensteinu.

Skupina avstrijskih, švicarskih in nemških preiskovalcev je prišla do presenetljivega podatka ob pregledovanju bančnih računov v okviru dveh sodnih postopkov, ki potekajo zaradi spornih pogojev, pod katerimi je nemška banka Bayern LB-2007 prevzela avstrijsko banko, pod drobnogledom policije pa je tudi privatizacija avstrijske agencije za nepremičnine Buwog, ki se je zgodila leta 2004.

Z novim odkritjem je stopnja kontroverznosti, ki objema ugled avstrijskega politika, še kanček višja. Haiderja, ki je 11. okrobra 2008 umrl v hudi prometni nesreči, se bo javnost spominjala predvsem po spornih izjavah o nacizmu in po glasnih kritikah, ki so letele na račun korupcije v avstrijski politiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.