Hamas poziva k miru

Foto: Žurnal24 Trije Palestinci, ki so padli pod streli izraelskih sil, naj bi se blizu prehoda
Gibanje Hamas je pozvalo Izrael k prekinitvi ognja in obnovitvi pogajanj o miru na tem območju. Izrael bo pristopil samo, če se bo zaključilo obstreljevanje Izraela.
Oglej si celoten članek

Vodstvo gibanja Hamas je pozvalo izraelsko stran k prekinitvi ognja. Ismail Hanija, nekdanji palestinski premier, je v pogovoru z novinarjem izraelske televizije Channel 2 govoril o premirju in o ustavitvi izraelske ofenzive v Gazi.

Krvavi dnevi v Gazi
Novinar Sulejman al Šafi, je povedal, da se je Hanija pritožil, da so izraelski napadi preprečili njegova prizadevanja za ustavitev raketnega obstreljevanja Izraela s strani palestinskih skrajnežev. Za večino raketnih napadov stoji manjše skrajno palestinsko gibanje Islamski džihad.

Hanija je pozval k premirju na enega bolj krvavih dni v Gazi, saj je življenje izgubilo 12 ljudi. © AFP

 
Hanija je v pogovoru, ki ni bil posnet, a so ga potrdili predstavniki Hamasa, poudaril, da so ga izraelski uboji vedno dohiteli nepripravljenega in tako pokvarili njegove poskuse prekinitve obstreljevanja.

Izrael ne razmišlja o mediaciji
Tiskovni predstavnik izraelskega premierja Ehuda Olmerta ni potrdil prjeema takšnega sporočila, je pa ponovno poudarila, da pogajanj ne bo, dokler Hamas ne prizna Izraela, se odpove nasilju in sprejme obstoječe mirovne dogovore med Izraelom in Palestinci.

Podpora prekinitvi ognja je sicer v Olmertovi vladi vse večja, a ne dokler se bo nadaljevalo raketno obstreljevanje Izraela. Izraelski predsednik Šimon Peres je izključil možnost pogajanj Izraela s Hamasom ter zavrnil " patetično in zavajajočo “ napoved pripravljenosti Hamasa na pogovore o prekinitvi ognja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.