Happy Meal se poslavlja

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
V Kaliforniji bodo ukinili McDonald'sov Happy Meal ter vse ostale menije hitre prehrane, ki zraven ponujajo igrače. Menijo, da bodo s tem pripomogli k zmanjšanju teže otrok.
Oglej si celoten članek

To bo prvi tovrstni projekt v Združenih državah Amerike. V Kaliforniji je sicer kar četrtina otrok pretežkih. Oblasti celo pravijo, da se spopadajo z "epidemijo debelosti".

Ocenjujejo, da igrače otroke le zvabijo v nakup visokokaloričnega obroka. Eden od vodij projekta Ken Yeager pravi: "To preprečuje restavracijam, da bi otrokovo ljubezen do igrač zlorabile za prodajo visokokaloričnih, mastnih in slanih obrokov. Prekinja povezavo med nezdravo prehrano in nagradami." Na obrok bo veljala tudi omejitev največ 485 kalorij.

Temu pa seveda McDonald's nasprotuje: "To nadomešča presojo staršev s presojo okraja," pravijo. Happy Meal je sicer luč sveta ugledal leta 1979 in McDonald'sovo idejo so kmalu pograbile tudi druge prehrambene verige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.