Svet
9 ogledov

Happy Meal se poslavlja

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V Kaliforniji bodo ukinili McDonald'sov Happy Meal ter vse ostale menije hitre prehrane, ki zraven ponujajo igrače. Menijo, da bodo s tem pripomogli k zmanjšanju teže otrok.

To bo prvi tovrstni projekt v Združenih državah Amerike. V Kaliforniji je sicer kar četrtina otrok pretežkih. Oblasti celo pravijo, da se spopadajo z "epidemijo debelosti".

Ocenjujejo, da igrače otroke le zvabijo v nakup visokokaloričnega obroka. Eden od vodij projekta Ken Yeager pravi: "To preprečuje restavracijam, da bi otrokovo ljubezen do igrač zlorabile za prodajo visokokaloričnih, mastnih in slanih obrokov. Prekinja povezavo med nezdravo prehrano in nagradami." Na obrok bo veljala tudi omejitev največ 485 kalorij.

Temu pa seveda McDonald's nasprotuje: "To nadomešča presojo staršev s presojo okraja," pravijo. Happy Meal je sicer luč sveta ugledal leta 1979 in McDonald'sovo idejo so kmalu pograbile tudi druge prehrambene verige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.