Hirala dečka, da bi dobila pomoč

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V starosti 11 let je imel mali Valerij le 12 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Rusinja Ljubov Korotkova, skrbnica Valerija Kondurova, je stradala dečka, da bi na ta način dobila več socialne pomoči. Že od osmih let starosti naprej mu je dajala le male količine ribe in riža, zdravnike pa prepričevala, da ima deček redko bolezen.

V starosti 11 let je bil deček težak le 12 kilogramov, visok je bil nekaj več kot 100 centimetrov. Še naprej je nosil obleke, ki so mu jih priskrbeli v sirotišnici, od koder ga je kot skrbnica odpeljala Kondurova.

Njeno početje so socialne službe sčasoma vendarle razkrinkale in jo pripeljale pred sodišče. Obtožnica jo bremeni namernega početja v škodo zdravja otroka, kar bi jo lahko odpeljalo v zapor za deset let.

S tem, da je hirala otroka, je s strani države in dobrodelnih organizacij pridobila denar, ki ga je nato porabila za sebe, piše Daily Mail. Svoje početje je prikrivala tudi s tem, da otroka zaradi njegovega zdravstveenga stanja ni pošiljala v šolo in ga je - kot poudarja - poučevala doma.

Mali Valerij je dobil nove skrbnike, pod njihovim okriljem uspešno okreva.

Priklenjen v kleti 17-letnik priklenjen v družinski kleti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:46 19. November 2017.

    zdravnike pa prepričevala, da ima deček redko bolezen ???

  • max
    19:23 18. November 2017.

    Zasluži si smrtno kazen. Je pa amaterka proti našim parlamentarcem, ki bodo izstradali 2 milijona državljanov.

  • 14:33 18. November 2017.

    Naj jo hirajo v zaporu! Le toliko ostankov hrane, da si bo 1x na 14 dni lahko obrisala zadnjo plat(ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.