Hollandovo kamelo so pojedli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kamela, ki so jo prebivalci Malija podarili francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu v znak hvaležnosti, ker je v to afriško državo poslal svojo vojsko, je končala na krožniku družine v Timbuktuju, ki bi morala paziti na žival. Malijske oblasti so jo medtem že nadomestile z novo.
Oglej si celoten članek

Po poročanju francoskih medijev je francoskega predsednika o nesrečni usodi podarjene kamele na seji vlade obvestil obrambni minister, ki je moral vsak teden poročati, kako gre kameli.

Malijske oblasti so jo medtem že nadomestile z novo. "Takoj ko smo slišali za to, smo jo hitro nadomestili z večjo in lepšo," je povedal neimenovani predstavnik oblasti. "Novo kamelo bomo poslali v Pariz. Sram nas je spričo tega, kar se je zgodilo s kamelo. Bila je darilo, ki si ni zaslužilo takšne usode," je dodal po poročanju BBC.

Hollande je darilo prejel med obiskom v Timbuktuju v začetku februarja, potem ko so francoske sile mesto osvobodile iz rok islamističnih upornikov.

Kamela je predsednika spravila v zadrego, saj je zameketala in se nejevoljno obrnila stran. "Uporabljal jo bom za prevozno sredstvo, kolikor se bo le dalo," se je pošalil Hollande.

Francoske oblasti so sprva nameravale kamelo prepeljati v Francijo in jo namestiti v živalski vrt, a so se kasneje odločile, da jo bodo zaupale v varstvo lokalni družini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.