Svet
17 ogledov

Hollandovo kamelo so pojedli

kamela Shutterstock
Kamela, ki so jo prebivalci Malija podarili francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu v znak hvaležnosti, ker je v to afriško državo poslal svojo vojsko, je končala na krožniku družine v Timbuktuju, ki bi morala paziti na žival. Malijske oblasti so jo medtem že nadomestile z novo.

Po poročanju francoskih medijev je francoskega predsednika o nesrečni usodi podarjene kamele na seji vlade obvestil obrambni minister, ki je moral vsak teden poročati, kako gre kameli.

Malijske oblasti so jo medtem že nadomestile z novo. "Takoj ko smo slišali za to, smo jo hitro nadomestili z večjo in lepšo," je povedal neimenovani predstavnik oblasti. "Novo kamelo bomo poslali v Pariz. Sram nas je spričo tega, kar se je zgodilo s kamelo. Bila je darilo, ki si ni zaslužilo takšne usode," je dodal po poročanju BBC.

Hollande je darilo prejel med obiskom v Timbuktuju v začetku februarja, potem ko so francoske sile mesto osvobodile iz rok islamističnih upornikov.

Kamela je predsednika spravila v zadrego, saj je zameketala in se nejevoljno obrnila stran. "Uporabljal jo bom za prevozno sredstvo, kolikor se bo le dalo," se je pošalil Hollande.

Francoske oblasti so sprva nameravale kamelo prepeljati v Francijo in jo namestiti v živalski vrt, a so se kasneje odločile, da jo bodo zaupale v varstvo lokalni družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.