Honda odpoklicala 200.241 avtomobilov

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Zaradi težav s sestavnimi deli motorjev bo Honda v svetu odpoklicala 200.241 avtomobilov, je sporočil japonski proizvajalec avtomobilov Honda Motor. Od tega 48 v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Pri Hondi so prejeli 63 prijav okvar motorjev, a na srečo nobena od njih ni povzročila nesreče. Napaka na vozlih povzroča težave s hlajenjem motorja, ki se lahko končajo z njegovo odpovedjo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Odpoklic se nanaša na pritrditev jermenice vodne črpalke, saj bi lahko sicer sčasoma prišlo do popuščanja pritrdilnih vijakov, so povedali v AC Mobil. Pri popravilu bodo po njihovih besedah pritrdilne vijake zamenjali in jih privili z na novo določenim momentom.

V Sloveniji bodo odpoklicali 48 vozil

Pri slovenskem zastopniku Honde so za STA povedali, da je uporaba vozil, vključenih v odpoklic, popolnoma varna. V primeru napake se pojavi vrsta signalov: nenormalen zvok iz motornega prostora, prižgane kontrolne lučke, trd volan zaradi izgube pomoči s strani servomehanizma.
Bo pa v Evropi, po besedah zastopnika, odpoklicanih 4.056 vozil, od tega 48 v Sloveniji.

"Simptom se je do sedaj pojavil na zelo majhnem odstotku vozil, vključenem v odpoklic 108 vozil, kar predstavlja 0,05 odstotka, noben primer ni bil prijavljen v Evropi," so tudi navedli v AC Mobilu.

50.122 vozilom bodo zamenjali rezervne dele

Honda bo v deželi vzhajajočega sonca odpoklicala in zamenjala okvarjene dele pri 50.122 vozilih stream, civic in crossroad, izdelanih med avgustom 2008 in julijem 2010. V Evropi sta bila od navedenih modelov prodajana le prva dva.

Družba bo okoli sto tisoč avtomobilov odpoklicala v Južni Ameriki, 4.056 v Evropi, preostala vozila pa na Bližnjem vzhodu in v Afriki. V ZDA odpoklicev ne bo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.