Svet
20 ogledov

Honda odpoklicala 200.241 avtomobilov

Honda jazz Andrej Leban
Zaradi težav s sestavnimi deli motorjev bo Honda v svetu odpoklicala 200.241 avtomobilov, je sporočil japonski proizvajalec avtomobilov Honda Motor. Od tega 48 v Sloveniji.

Pri Hondi so prejeli 63 prijav okvar motorjev, a na srečo nobena od njih ni povzročila nesreče. Napaka na vozlih povzroča težave s hlajenjem motorja, ki se lahko končajo z njegovo odpovedjo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Odpoklic se nanaša na pritrditev jermenice vodne črpalke, saj bi lahko sicer sčasoma prišlo do popuščanja pritrdilnih vijakov, so povedali v AC Mobil. Pri popravilu bodo po njihovih besedah pritrdilne vijake zamenjali in jih privili z na novo določenim momentom.

V Sloveniji bodo odpoklicali 48 vozil

Pri slovenskem zastopniku Honde so za STA povedali, da je uporaba vozil, vključenih v odpoklic, popolnoma varna. V primeru napake se pojavi vrsta signalov: nenormalen zvok iz motornega prostora, prižgane kontrolne lučke, trd volan zaradi izgube pomoči s strani servomehanizma.
Bo pa v Evropi, po besedah zastopnika, odpoklicanih 4.056 vozil, od tega 48 v Sloveniji.

"Simptom se je do sedaj pojavil na zelo majhnem odstotku vozil, vključenem v odpoklic 108 vozil, kar predstavlja 0,05 odstotka, noben primer ni bil prijavljen v Evropi," so tudi navedli v AC Mobilu.

50.122 vozilom bodo zamenjali rezervne dele

Honda bo v deželi vzhajajočega sonca odpoklicala in zamenjala okvarjene dele pri 50.122 vozilih stream, civic in crossroad, izdelanih med avgustom 2008 in julijem 2010. V Evropi sta bila od navedenih modelov prodajana le prva dva.

Družba bo okoli sto tisoč avtomobilov odpoklicala v Južni Ameriki, 4.056 v Evropi, preostala vozila pa na Bližnjem vzhodu in v Afriki. V ZDA odpoklicev ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.